Details

Time:

Lørdag 15:00

Location:

SARDINEN, USF VERFTET

Event Types:

About the tour

Samtale med Michael Adex (Aitch)

Må man flytte til hovedstaden om man skal satse på musikk? Går det ikke an å bygge opp en base i egen by, og konkurrere med alle i storbyen? Det er noe de fleste som ikke kommer fra Oslo, Stockholm, London osv har spurt seg, og mange har nok også flyttet på seg for å fylle drømmen. Vi skal ikke prøve å finne ut av hva som er best, men vi har invitert to karer som kjenner til problemstillingen for å snakke om hva som skal til for å blomstre i egen by:

Michael Adex, er en kreativ entrepenør, forretningsmann og mannen bak det Manchester-baserte “360 talent and entertainment”-selskapet NQ (tidligere kjent som Northern Quarterz). Han er også manageren til en av englands største rappere de siste årene, Aitch. Adex har fulgt unggutten fra ukjent talent til prisvinnende artist. NQ er et plateselskap, publishingselskap og management, og som for tiden også har startet sin satsning på film/TV-produksjon og media. Deres ferske hovedkvarter i Manchester, “NQ Houde”, rommer 5000 kvadratmeter med kreativ aktivitet i hjembyen.

Girson Dias, er kjent fra rapgruppen A-Laget (sammen med Vågard og Store P), som har stått bak klassikere som “Kulare Å Pule”, “Funksjonshemmet” og “Åjehelvete”. De siste årene har fokuset hans vært på selskapet Full Effekt Records, som fungerer som både plateselskap og management for bergensartister som Dårlig Vane, Macho, Nelly Moar, Lille Pablo osv.